VUXEN RAGGA/DANCEHALL

Dansstilen Ragga/Dancehall har sitt ursprung på Jamaica med influenser från den afrikanska dansen. Det är en konditionskrävande dans där du jobbar mycket med höfter, isolations, footwork och djupa positioner.


 
VUXEN HIPHOP

HipHop är en sammansmältning av ett stort antal dansstilar. Det startade på riktigt på 80 talet med stilar som locking, popping, breakin mm och går under namnet Old School. Dansstilen har sedan utvecklas i takt med HipHop-musikens utveckling. Den vanligaste stilen idag går under namnet New School/New Style som man ofta kan se på tex musikvideos. En utveckling av Old School där vi ser mer kordination och rytmik.
Vi har även inslag av mer extrema stilar som crumping, house mm.

På M&M dansskola har vi 3 lärare som undervisar i HipHop, alla lärare har sin personliga stil så ingen klass är den andra lik. För bästa utvekling i HipHop rekomenderar vi att man går minst två HipHopklasser i veckan.

 
VUXEN LATINO SHOW

Här blandar vi de latinamerikanska danserna som Samba, Cha cha, Salsa och Jive.
Det perfekta träningspasset för dig med massor av medryckande musik och härlig energi. (vi dansar ej med partner)

 

DANCE WORKOUT

På våra Dance Workout klasser blir det svettigt och väldigt, roligt! Vi dansar lättar danser till olika typer av musik och genrer.
Det gemensamma är härliga rytmer där fokus ligger på styrka kondition kombinerat med dansglädje!

Perfect för dig som aldrig dansat förr, men även ett bra komplement till andra dansklasser.

BARREWORK

Barrework Här jobbar vi framför allt vid balettstången vi jobbar metodiskt igenom hela kroppen med kontroll och noggrannhet.
I balett måste man hitta och lära sig kontrollera de små, stabiliserande musklerna runt knän och fotleder, djupt liggande rotationsmuskler och alla de nyanser som gör armar och fötter uttrycksfulla.
Här läggs också stort fokus på hållningen, eller placering och center som en dansare skulle säger. Baletträning ger alltså en fin och hälsosam hållning.
Baletteknik lägger grunden till all dans och det är bra att träna balett oavsett vilken dansstil du vill satsa på.